10 biji telur (rebus dan gorengkan sekejap)
1 biji bwg besar (potong bulat)
4 ulas bwg putih (hiris)
1 cm halia (hiris)
2 sb rempah kari daging
1 sk serbuk ketumbar
½ sk serbuk jintan putih
½ sk serbuk jintan manis
1 ½ sb cili kisar/cili boh
1 sb sos tiram
1 sb kicap manis
3 tangkai daun kari (lurutkan dari tangkai)
- tumis bwg besar,bwg putih dan halia smpai wangi
- masukkan cili kisar/cili boh dan tumis garing sampai pecah minyak
- masukkan daun kari dan bancuhan rempah (bancuh dgn sedikit air semua serbuk dan rempah)..tumis sekejap
- masukkan sos tiram dan kicap manis dan gaul sebati dan tmbh sedikit air serta perasakan garam/gula
- last sekali baru masukkan telur rebus yg dh digoreng td dan gaul sebati dan siap...