Bahan-bahannya:
1 kilo lala
1 labu bawang besar ~ dihiris
2 ulas bawang putih ~ dihiris
seinci halia ~ dihiris
1 batang serai~ dititik/dipecahkan
1 biji tomato dibelah empat
1 kiub perencah tomyam
sebungkus kecil kacang sepat
semangkuk kecilbrokoli
1 sudu cili kisar
1 sudu sos tiram
garam dan gula secukup rasa
3 helai daun limau purut/kemagi/selasih (mana yg korang suka)
1 labu bawang besar ~ dihiris
2 ulas bawang putih ~ dihiris
seinci halia ~ dihiris
1 batang serai~ dititik/dipecahkan
1 biji tomato dibelah empat
1 kiub perencah tomyam
sebungkus kecil kacang sepat
semangkuk kecilbrokoli
1 sudu cili kisar
1 sudu sos tiram
garam dan gula secukup rasa
3 helai daun limau purut/kemagi/selasih (mana yg korang suka)
Cara-cara Penyediaannya:
Panaskan minyak masak
Tumiskan bawang putih,bawang besar,cili padi,serai,dan cili kisar
Masukkan sedikit air, perencah tomyam, sos tiram dan kacau sebati.
Masukkan garam dan gula secukup rasa
Masukkan lala dan goreng hingga sebati dengan sos tadi
Masukkan daun limau purut, kacang sepat,brokoli dan tomato
Kacau sebati bahan-bahan hingga bila lala dah terbuka Apabila lala dan terbuka, tandanya lala masak
Matikan api dan hidangkan.
Tumiskan bawang putih,bawang besar,cili padi,serai,dan cili kisar
Masukkan sedikit air, perencah tomyam, sos tiram dan kacau sebati.
Masukkan garam dan gula secukup rasa
Masukkan lala dan goreng hingga sebati dengan sos tadi
Masukkan daun limau purut, kacang sepat,brokoli dan tomato
Kacau sebati bahan-bahan hingga bila lala dah terbuka Apabila lala dan terbuka, tandanya lala masak
Matikan api dan hidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan