Bahan
Kek gulung
2 sudu besar tepung astard
1 tin usu cair
1 sudu besar gula
1 kotak kristal jeli
Buah2 segar
Potong dan susun rapat2 kek gulung...ketepikan
Masukkan 2 sudu besar tepung kastad..kacau tepung kastad sampai sebati sebelum dimasak
Masukkan 1 sudu besar gula..masak dengan api yg perlahan dan selalu kacau supaya kastad tak berketul
Masak sampai macam ni..bagi pekat sedikit..
Tuangkan tepung kastad tadi ke atas kek gulung..ratakan
Susun buah2 segar ke atas tepung kast tadi..saya suka buah2 banyak..
Untuk kristal jeli saya suka guna yg jenama nona...1 mug biasa+air suam..kacau sampai sebati
Jiruskan jelly nona ke atas buah2 segar..biarkan seketika..pastu boleh la letak dalam peti ais..letak semalaman esok2 pagi dah boleh ngap
kredit to : Suziey Saufi | Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan