Sabtu, 23 Julai 2016

PUDDING TRIFFLE




Bahan

Kek gulung
2 sudu besar tepung astard
1 tin usu cair
1 sudu besar gula
1 kotak kristal jeli
Buah2 segar


Potong dan susun rapat2 kek gulung...ketepikan


Masukkan 2 sudu besar tepung kastad..kacau tepung kastad sampai sebati sebelum dimasak


Masukkan 1 sudu besar gula..masak dengan api yg perlahan dan selalu kacau supaya kastad tak berketul


Masak sampai macam ni..bagi pekat sedikit..


Tuangkan tepung kastad tadi ke atas kek gulung..ratakan


Susun buah2 segar ke atas tepung kast tadi..saya suka buah2 banyak..


Untuk kristal jeli saya suka guna yg jenama nona...1 mug biasa+air suam..kacau sampai sebati


Jiruskan jelly nona ke atas buah2 segar..biarkan seketika..pastu boleh la letak dalam peti ais..letak semalaman esok2 pagi dah boleh ngap



kredit to : Suziey Saufi | Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cerita lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...