Bahannya:
Kulitnya:
2 cawan tepung gandum
2 sudu besar marjerin/butter
Sikit garam
Air sejuk dari peti ais
Caranya:
Gaul sikit garam dengan tepung gandum. Pastu masuk marjerin dan gaul rata dengan tangan sampai jadi serbuk roti. Masukkn air sikit-sikit sampai doh x lekat kat tangan, tp jgn terlalu lembik atau keras. Rehatkan kejap doh dlm 15 mnt. Tutup dengan kain bersih.
* 1 adunan doh boleh dapat dlm 16-17 biji sardin roll
Inti Sardin:
1 tin sardin
Bwg merah
Sikit cili kisar (kalau suka pedas)
Garam
Gula
Perahan jus limau
Caranya:
Tumis bwg merah potong dadu /mayang halus sampai naik bau dan kekuningan. Masuk cili kisar... kacau kejap, dan masuk sardin.Masuk sikit garam, gula ,sikit perahan limau. Tambah sikit air dan biar kuahnya agak kering , masak api perlahan.
kredit to : LETS COOK & BAKE
Tiada ulasan:
Catat Ulasan