Isnin, 25 Julai 2016

RISOLLES

Sediakan inti. Tumis bawang putih bersama lada sulah . Bila naik bau masukkan kentang dadu dan lobak merah dipotong dadu dan juga potongan ayam. Masukkan garam dan masak sehingga kentang dan lobak lembut..kemudian pecahkan telur


Ini kulit risolle. Campurkan tepung gandum 1/2 kg dengan 1 bj telor, 1/4 cawan susu cair dan sedikit garam, air secukupnya dan butter 2sdb. Kepekatan seperti membuat roti jala. Dadarkan atas pan. Bila dah mcm dalam gambar boleh angkat.


Letakkan inti atas dadar tadi


Gulung macam ni


Ni yang dah siap. Kemudian celupkan dalam telur yang dah dipukul kemudian golekkan dalam serbuk roti.


Gorengkan. Sedap dimakan panas2 dengan cili padi atau pun cili sos. Kalau nak freeze kan pun boleh:)

Selamat mencuba!





kredit to : fb/lina hadi/masak apa hari ini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cerita lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...