Cara-Cara:
(kobis)
Kobis hendak ditarik selai2..
Kemudian masak dalam air yg dipanas dalam 2 min atau hmpir sprh masak..
Dan toskan..
Cara2 berbola daging:
Cuci daging kemudian toskan
Dalam basin bulat masukkn 2 biji telur
Garam dan juga lada hitam&putih
Gaul kesemua bahan2 bersama daging..
Amik 1 helai kobis ..kempal daging
Dan bungkus buat mcm popiah gitu..kemudian cuck dgn lidi
Bahan2 sup
Bawang 3 biji
Bawang putih 3 biji
Halia sebesar ibu jari
(Blend)
Panaskan periuk..masukkn minyak
Den masukkan 4 bradik..terus tumis bahan blend
.. bila dah naik bau masukkn jintan manis&ketumbar yg telar dikisar halus disatukan semua dan amik dalam 4 sudu besar..
Msukkn garam.. bila dah garing msukkn air..
Bila dah mendidih msukkn kobis dan daging bebola..
Last skli msukkn daun sup&bawang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan